LOCATIES

De artiesten treden op in knusse huiskamers, uitgestrekte tuinen of in bijzondere monumenten. Bij elke locatie staat een gastheer- of -vrouw klaar om je hartelijk te ontvangen en je rond te leiden in huis of tuin. Bekijk hieronder de deelnemende locaties (en artiesten).

1 sept

va. 13:00

Stationsweg 9

Deze woning aan de Stationsweg 9 is gebouwd rond 1905 in opdracht van Jan Timmer, destijds eigenaar van steenfabrieken langs het Winsumerdiep. De bouwstijl is Jugendstil, ook wel Art Nouveau genoemd. Vanuit de achtertuin heb je prachtig uitzicht op de Torenkerk.

Eigenaar: Familie Biemans

Met optredens van Tria Martina

Hoofdstraat O 21

Huyze Obergon, Hoofdstraat O21. Gebouwd als rentenierswoning omstreeks 1875 met opvallende ornamenten en fraaie aan elkaar zittende vensters in de achterkamer. Een karakteristiek pand in een beschermd dorpsgezicht. 

Eigenaar: Familie Beukema

Met optredens van Anja Poelma

 

Oosterstraat 48

Het pand aan de Oosterstraat 48 is gebouwd in 1910. Ooit waren het vier woningen. Het huis ligt aan het Winsumerdiep, met een mooi uitzicht op het water en de Jeneverbrug.

Eigenaar: Familie Regtien

Met optredens van Maarten van Norren

Trekweg naar Onderdendam 5c (&Bubbels)

&Bubbels is gevestigd in de oude stoom-timmerfabriek ‘De Volharding’. Het pand is rond 1890 gebouwd en was toen heel modern. De buurman woont in het oude kantoor met ketelruimte naast het pand. &Bubbels heeft haar intrek genomen in het achterste deel van de fabriek en is vanaf het parkeerterrein van het station hierdoor beeldbepalend geworden. Boven is ingericht als kookstudio waar kookworkshops gegeven worden vanaf 2 – 16 personen. Beneden in de loods is ruimte voor grote groepen en leuke evenementen. 

Met optredens van Pride & Joy

Oosterstraat 5

Een woonhuis uit de 19e eeuw gebouwd op nog oudere fundamenten. Tevens met een prachtige tuin.

Eigenaar: Familie Bruining

Met optredens van Lianne van Gemert

Westerstraat 9

Via een smal gangetje kom je bij het Achterhuis (voorheen nr. 13). Het is een historische  éénkamerwoning gelegen aan het Winsumerdiep.

Eigenaar Jannie Wichers

Met optredens van Lena Leugjes

De oude garage - Wierdaweg 11

Een garage in de stijl van de Amsterdamse School.

Met optredens van Thin Line Man

Lijnbaan 5

Gelegen op een heel idyllisch plekje in een gezellige buurt in het oude centrum van Obergum. Vanuit de tuin op het zuiden een geweldig uitzicht op de Nicolaaskerk. In de tuin zelf kan je genieten van een terras, veranda met buitenbar en vijver en van een vuurplaats. 

Eigenaar: Eddy van Dijken en Wea Wiering

Met optredens van Huub en Mirte

Drukkerij Mekel - Geert Reindersstraat 3

Sinds 1974 geeft drukkerij Mekel de Wiekslag uit. Dit is een huis-aan-huisblad voor Winsum en omliggende dorpen.

Met optredens van Wim Roossien

De Blauwe Schuit - Warfstraat 1

Midden in Winsum ligt het cultureel centrum De Blauwe Schuit. Op dit moment organisaties zoals het Noorderpoortcollege, Jeugdtheaterschool Wonderboom, Kunststation C, Kids2b, Stichting Welzijn en Dienstverlening, Verloskundigenpraktijk Aine, Logopedisch Centrum Noord, Vluchtelingenwerk, Muziekvereniging De Bazuin en NOVO  al permanent gebruik van de Blauwe Schuit. Ook verschillende organisaties of verenigingen maken incidenteel gebruik van de ruimtes van De Blauwe Schuit.

Met optredens van State of the Art

Hoofdstraat 62

Het huis aan Hoofdstraat 62 is een klassieke woning, gebouwd omstreeks 1900. Vanaf de jaren 50 is het in gebruik geweest als kerkgebouw. Het linker gedeelte was ingericht als kosterswoning, het rechter gedeelte en de schuur als kerkzaal. Vanaf 1995 is het niet meer als kerk gebruikt maar is het hele pand als woonhuis bewoond. In 1999 is het in bezit gekomen van Marten en Grietje Verbree. Door verbouwing is het pand weer grotendeels in originele stijl hersteld, waarbij een gedeelte van de schuur als woonkeuken is ingericht. Ook de tuin heeft een metamorfose ondergaan.
Aardig is te vermelden dat het huis vrijwel een kopie is van ‘Huyze Obergon’ Hoofdstraat O 21, waar deze middag ook een optreden wordt verzorgd in het kader van Cultuur bij de Buur, net als bij ons. ”We heten jullie van harte welkom in ons huis en onze tuin.”

Eigenaar: Marten en Grietje Verbree

Met optredens van Duo Apassionata

Stiltetuin - Borgweg 36

De Stiltetuin heeft zich in drie jaar ontwikkeld van braakliggend terrein tot een verrassende tuin. ”We zijn niet op zoek naar perfectie, maar willen een plek creëren waar je rust ervaart en verrast wordt door het geheel van wat de natuur ieder seizoen geeft.” Een verborgen tuin waar je graag terugkomt.

Met optredens van Voices of Silence

Obergumer Kerk - Kerkpad 4

De kerk ligt op de wierde, omsloten door een kerkhof met beukenhaag. Gebouwd in de 13e eeuw, naar het oosten verlengd in de 15e eeuw. Het is een eenvoudige kerk, eenbeukig, met een driezijdig gesloten gotisch koor. In de met zadeldak gedekte14e eeuwse, aanvankelijk vrijstaande toren zitten restanten van een koepelgewelf en een uurwerk uit de 17e eeuw. 

De kerk is aangewezen als “huis der gemeente” en in gebruik als sfeervolle trouwlocatie. Er worden muziekuitvoeringen en zangavonden georganiseerd. 

Met optredens van Finnegan en Roef

Oosterstraat 68

Dit oorspronkelijk dubbele woonhuis op de hoek van de Oosterstraat en de Haven had bij de bouw in 1880 agrarisch land tot aan het Winsumerdiep. Het was toen het meest oostelijke huis van Obergum. De huidige bewoner heeft het in 2020 met een ingrijpende verbouwing geheel energieneutraal gemaakt.

Eigenaar: Han Hefting

Met optreden van East Street Tunes 

De Werf 6

‘De Werf 6’

Deze locatie is gebouwd op de grond van de oude Vlasfabriek die gebouwd was rond 1825 en in 1980 gesloop is.

In 1983 heeft de familie de loodsen gezet naast de toenmalige scheepswerf. In die periode hadden we een transportbedrijf die metselstenen en draineerbuizen van de steen/buizenfabriek naar de bouw en kassenbedrijven bracht.

In 2020 hebben we deze gerenoveerd en verduurzaamd. De locatie wacht op een mooie invulling.

Eigenaar: Familie Ellen en Wim Kwant

Met optreden van Kloosterhuis & Stoppels.

 

Locaties

Bekijk op de interactieve hieronder map waar er optredens zijn. Klik op de rode icoontjes voor meer informatie over het optreden.